Novice

Slovo od Štefana Babiča

Drage sestre in bratje v Kristusu, poslavljamo se od pogumnega, potrpežljivega in ponižnega duhovnika, zvestega delavca v Gospodovem vinogradu, sejalca božje besede, ki nam je zapustil polne kašče. Mi pa, molimo – pa ne za njegovo dušo sestre in bratje, ne drznem si prositi za to, saj sem prepričan, da si je pokojni duhovnik Babič mesto v nebeškem zboru s svojim tuzemeljskim življenjem in delom prislužil sam. Molimo pa za škofe in duhovnike, da bi znali v sedanjih časih krmariti slovensko cerkev po evangeljskem zemljevidu. Pokojni duhovnik Štefan Babič jim je lahko zgled.

V Mengšu, 22. 11. 2023, smo se s temi besedami župljani Leške cerkve poslovili od g. Štefana Babiča. Župnika, ki ga bomo zaradi njegove dobrote, dobrosrčnosti in prizadevanj za Leško župnijo ohranili v lepem spominu. Celoten zapis govora, ki ga je pripravil dr. Matjaž Gršič, za kar smo mu župljani hvaležni, je objavljen spodaj. Zraven je objavljeno še nekaj slikovnih spominov z zadnje slovesnosti.

V Mengešu bo v ponedeljek, 27. 11. 2023, ob 18.00 darovana maša za pokojnega Štefana Babiča, 8. dan. V Leški župniji bodo darovane maše za pokojnika objavljene v decembrskih oznanilih. Vabljeni k molitvi za pokojnika.

Skupaj z g. Štefanom Babičem se lahko po njegovi življenski poti sprehodimo ob poslušanju oddaje Naš gost, ki jo je radio Ognjišče objavilo 9. 9. 2023. Vabljeni k poslušanju.

Govor ob slovesu